Startmotor voor een Mercedes en Volkswagen

Startmotor voor een Mercedes en Volkswagen

startmotor mercedes of volkswagen

Een startmotor brengt de motor van de auto op gang. Vandaar de naam, startmotor. Waarbij vroeger de auto aangezwengeld werd brengt de startmotor nu de motor op gang. Als de startmotor van je Mercedes of Volkswagen stuk is, dan kun je die laten vervangen. Een garage controleert eerst of de oorzaak van het probleem wel bij de startmotor vandaan komt en niet ergens anders zoals bij de accu of dynamo

 

Functioneren van je auto

Als je Mercedes of Volkswagen niet wil starten, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Een startmotor brengt de motor op gang. De startmotor zelf wordt door de accu aangestuurd. Bij een slechte of lege accu gaat de startmotor zelf niet aan. Dit is omdat de startmotor op elektriciteit werkt. Je zou met startkabels kunnen proberen om de auto op gang te laten komen. Een garage kan makkelijk onderscheid maken tussen problemen met de accu of met de startmotor. Hier zitten namelijk veel verschillen in. 

De startmotor wordt door de accu elektrisch aangestuurd. Als je de sleutel in het contact doet, gaat een tandwiel van de startmotor draaien. De startmotor zit aan de achterkant van de motor. Aan de achterkant grijpt hij met het tandwiel in de vliegwiel van de motor zodat de motor begint te lopen. 

Problemen met de startmotor

Wanneer je problemen hebt met de startmotor dan kun je verschillende dingen merken. Het kan zijn dat de motor soms niet start. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat er helemaal niks gebeurd wanneer je de auto probeert te starten. Rare geluiden kunnen ook duiden op een probleem met de startmotor. De geluiden hoor je dan bij het starten van de auto. Het kan ook zijn dat je de starter hoort maar dat de motor niet draait. Als de verlichting in de auto dimt als je de auto start kan het ook door de startmotor komen, maar ook door de accu. Wat je verder ook kunt merken is dat je rook ruikt of ziet wanneer je de auto start.   

Vervangen van de startmotor

Als de startmotor niet functioneert kan het dus zijn dat de startmotor vervangen moet worden of dat de accu onvoldoende stroom doorgeeft. Als je een harde klik hoort bij het omdraaien van de contactsleutel dan kan het zijn dat het rondsel vastgeslagen is in de starterkrans. Een garage kan dit voor je nagaan. Je zou ook zelf dit kunnen proberen te verhelpen als je dat hoort. Zet eerst het contact uit, zet daarna de auto in de hoogste versnelling. Duw daarna zachtjes de auto heen en weer. Het kan zijn dat het vastgeslagen stuk los komt. Wel is dit een indicatie dat de startmotor aan vervanging toe is. Bij dit probleem, andere problemen met de startmotor, of het vervangen van de startmotor, kan de garage je goed verder helpen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *