Reportage fotografie in Rotterdam

Reportage fotografie in Rotterdam

Reportage fotografie in Rotterdam

Veel mensen maken foto’s. En veel mensen houden van foto’s. Maar de kwaliteit in foto’s verschilt enorm. Dat heeft meestal te maken met de manier van fotograferen. Er zijn verschillende manieren van fotografie. Één van die manieren is reportage fotografie. Bij Reportage fotografie gaat het om het vastleggen van een verhaal in foto’s. Een ander woord voor reportage fotografie is journalistieke fotografie. Deze vorm van fotografie wordt namelijk veel toegepast in de journalistiek. Er zijn verschillende plekken in Rotterdam waar reportage fotografen vindt. Reportage fotografie is een bijzonder manier van fotografie omdat het echt het verhaal achter een foto vastlegt. Daarbij maakt de fotograaf meestal gebruik van gepositioneerde beelden. Maar toch wordt het moment gevangen zoals die op dat moment is. Daardoor komt het verhaal tot leven. Op die manier wordt de kijker echt meegenomen in het verhaal.

Reportage fotografie voor verschillende momenten

Reportage fotografie kan gebruikt worden in een bedrijf of bij een bijzonder evenement. Elke situatie is geschikt voor deze vorm van fotografie. En ook alle soorten personen kunnen op de foto worden gezet. De fotograaf helpt tijdens de hele setting om een vertrouwde sfeer te creëren. Op die manier voelt de persoon zich op zijn of haar gemak en wordt een realistisch beeld geschept dat een weerspiegeling is van dat precieze moment. Daardoor ontstaat er een verhaal zonder dat er echte bewegende beelden zijn. Dit vergroot het inlevingsvermogen en daardoor raakt de foto de ander vaak meer. Je voelt meer mee met de persoon of situatie op de foto. Het voelt bijna alsof je als ‘kijker’ het moment zelf beleeft.

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie is een specifieke vorm waar reportage fotografie geschikt voor is. De sfeer en emotie die in een bedrijf heerst blijft behouden en wordt vastgelegd op beeld. Dat kan een interactie zijn tussen twee personen. Maar ook een mooie gezichtsuitdrukking of emotie zijn bij één persoon. Bedrijfsfotografie kan je gebruiken op de website bijvoorbeeld. Op die manier kan je een duidelijk beeld uitstralen van hoe je bedrijf er van binnen uit ziet. En dat gaat verder dan alleen een plaatje. Door de fotoreeksen kan je ook de bedrijfssfeer uitstralen. Én bijvoorbeeld laten zien wat voor soort collega’s er binnen het bedrijf werken. En wat de sfeer onderling is. Je ziet dus dat reportage fotografie de kijker echt meeneemt in het verhaal achter de foto.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *