Training werken op hoogte

Training werken op hoogte

Training werken op hoogte

Of je nu elke dag op grote hoogte werkt of af en toe, je veiligheidsfocus op die momenten is van het grootste belang. Er is één fout voor nodig om van een routinetaak een ernstig letsel of dodelijke afloop te maken. Daarom moet je erop voorbereid zijn je werknemers elke keer te beschermen als ze kunnen worden blootgesteld aan het gevaar om te vallen. Hierbij is zowel materiaal voor werken op hoogte, als kennis over de materialen en veiligheidsregels nodig. Trainingen voor werken op grote en kleine hoogtes verkleinen de kans op ongelukken en vergroten de veiligheid voor jezelf of voor je werknemers. Felix Safety biedt dit soort trainingen aan zowel particulieren en bedrijven!

Waarom is een training voor werken op hoogte nuttig?

Werken op hoogte, wat betekent dit nou eigenlijk? Wanneer je werkt op hoogte houdt dit simpelweg in dat je werkplek voorzien moet zijn van voorzorgsmaatregelen die ervoor zorgen dat je niet valt en ernstig letsel riskeert. Het zal vast niet als een verrassing komen dat de grotere werk gerelateerde letsels en dodelijke slachtoffers het meest voorkomende gevolg zijn van werknemers die hun werk uitvoeren op hoogte. Denk bijvoorbeeld aan het vallen van ladders, steigers en liften op puin. Dit kan ernstig letsel veroorzaken, zelfs als de hoogte niet gevaarlijk wordt geacht. Werkgevers moeten ervoor zorgen dat ze alle maatregelen nemen die nodig zijn om het risico dat hun werknemers van een hoogte vallen, te verminderen door middel van preventieve gevarenherkenning tot constante locatiebeoordeling. Juist daarom is training zo belangrijk.

Wat leer je tijdens een training?

Tijdens de training wordt er vooral aandacht besteed aan het naleven van veiligheidsmaatregelen. Deze maatregelen zijn vastgesteld in de wet en gelden vanaf een hoogte van 2,5 meter en bij arbeidsplaatsen die bewegen of potentieel bewegen. Daarnaast is er in de training tijd voor de basisbegrippen voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden op hoogte en is er tijd voor anti-valsystemen en eventuele beperkingen in de werkplaats.

Verdere nuttige informatie over de trainingen

De trainingen die worden aangeboden zijn zowel voor werknemers die verticaal en horizontaal op hoogte werk verrichten. Handig om te weten, de trainingen duren één volledige werkdag. Dat betekent dat je je eigen leven of dat van je werknemers een stuk beter hebt verzekerd zonder daar veel werktijd voor op te hoeven geven. De locatie van de trainingen kun je zelf beslissen. Dit kan bij je bedrijf, in het Learning Center van Felix Safety of op een externe locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *