Duurzaam ondernemen Utrecht

Duurzaam ondernemen Utrecht

duurzaam ondernemen utrecht

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker in de wereld waarin we nu leven. Duurzaam ondernemen wordt ook wel maatschappelijke verantwoord ondernemen genoemd (mvo) of maatschappelijk ondernemen. Belangrijk bij die vorm van ondernemen is dat het enerzijds gericht is op de economische prestaties en anderzijds gaat om respect voor de sociale kant van het ondernemen. Ook moet ondernemen gebeuren binnen de ecologische randvoorwaarden. Die drie samen heten ook wel profit, people en planet. Oftewel de trip-P-benadering. Wil je Duurzaam ondernemen in Utrecht? Dan zijn er veel bedrijven in Utrecht die je daarbij kunnen helpen.

Duurzaam ondernemen in Utrecht

In Utrecht zijn verschillende bedrijven die je kunnen helpen met bijvoorbeeld grafische designs. Daarbij kijkt de maker altijd naar het maatschappelijk verantwoord perspectief. In de huidige maatschappij is duurzaamheid een begrip dat je steeds vaker hoort. Dat betekent dat we steeds meer inzien dat wij als mensen verantwoordelijk zijn voor een samenleving die duurzaam functioneert. De balans tussen mens en winst is daarbij in evenwicht. En ook kijken duurzame ondernemers naar de effecten van bepaalde beslissingen op het milieu.

Een duurzame ondernemer kan je helpen

Een duurzame ondernemer of adviseur helpt je om die balans tussen mens, milieu en winst in het oog te houden. Steeds meer consumenten kiezen tegenwoordig voor duurzame oplossingen. Daardoor wordt je als ondernemen gedwongen om ook te kiezen voor duurzame oplossingen. Duurzame ondernemers kunnen je helpen met het in kaart brengen van jouw behoeften als het gaat om het bedrijf dat je bijvoorbeeld wilt starten. Vervolgens komt er een plan van aanpak. Daarbij is het belangrijk dat de onderneming winst kan genereren. Maar ook de meerwaarde voor de samenleving wordt meegenomen in het plan van aanpak. Een duurzame ondernemer kan je helpen met het ontwerpen van een logo voor je ondernemen. Of voor het maken van een brochure of infographic. Ook zijn er bedrijven die je helpen met het bouwen van jouw website of het maken van reclame voor het nieuwe bedrijf.

Wanneer is iets duurzaam?

Duurzaam ondernemen zit hem in verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld het materiaal dat je in een bedrijf gebruikt kan duurzaam zijn. Maar ook de mediakanalen en distributiekanalen dragen bij aan de CO2-uitstoot. Hoe lager dat is, hoe minder negatief je effect is op het milieu. Kortom, je kan op verschillende manieren duurzaam ondernemen. Het begint met een duidelijk plan voor jezelf. Waar wil je naar toe? Wat wil je bereiken? En daar kan een adviseur je goed bij helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *